Mina kids älskar allt som har med pannkakor att göra. Såväl söta som matiga varianter.

Fläskpannkaka är en av favoriterna och efterfrågas titt som tätt.
Denna matiga varianten med amerikanska pannkakor där jag har använt knaperstekt bacon i smeten fungerar minst lika bra.

Smarrigt !

 
Jag serverade med ännu mer baconkrisp och sylt. 
 
Så här gör jag: 
 
Recept: 
Ca 25 - 30 st
Vill ni ha färre pannkakor är det bara till att halvera receptet. 
 
2-3 pkt bacon - a ca 140 g ( jag använde 2 pkt.) 
5 dl vetemjöl
5 dl mjölk
4 tsk bakpulver 
1 tsk salt 
1 tsk socker - (kan uteslutas) 
2 ägg 
5 msk smält smör 
 
Gör så här: 
Stek baconen så att dem blir gyllenbruna på båda sidorna.
Lägg dem på hushållspapper och låt svalna. 
Tärna/skiva baconen i små bitar.
 
Blanda alla torra ingredienser till pannkakorna i en större bunke. 
Tillsätt där efter mjölken och blanda. 
Tillsätt äggen och rör/vispa ihop en jämn smet. 
Lägg i hälften av dem tärnade baconen i smeten. 
 
Hetta upp ett plättjärn/stekpanna med lite smör eller rapsolja. 
Klicka i ca 1 - 1/2 stor matsked smet/per pannkaka. 
När smeten börjar få bubblor på ytan är det dags att vända och steka nästa sida. 
Stek ytterligare en stund tills pannkakan har fått en fin yta på undersidan. Ca 1 min. 
 
Strö resten av bacon krispet över pannkakorna och servera med lingonsylt eller sylt ni föredrar. 
 
Smaklig spis :)